Reddingswerker komt om na bevoorrading Thaise kinderen in grot

Reddingswerker komt om na bevoorrading Thaise kinderen in grot

"Nadat hij een voorraad zuurstof had bezorgd, kwam hij op de terugweg zuurstof tekort", zei de vicegouverneur van de provincie Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck. "Hij verloor het bewustzijn op de terugweg. Zijn duikpartner probeerde hem nog te helpen en terug te brengen", zei het hoofd van de commando's van de marine, Apakorn Yookongkaew.

Regen voor zijn

Reddingswerkers maken haast om de twaalf kinderen en hun voetbaltrainer te evacueren die al dertien dagen vastzitten in een grot in Thailand. Ze treffen daarvoor alle nodige voorbereidingen. Doel is om de regen voor te zijn, die binnenkort wordt verwacht.

De reddingswerkers hopen met behulp van een pomp het waterniveau te doen dalen. Dat moet ervoor zorgen dat de kinderen weinig of niet zelf moeten duiken.

Opblaasbare buis

De Amerikaanse CEO Elon Musk biedt met zijn bedrijf 'The Boring Company' ook zijn hulp aan volgens Het Laatste Nieuws. Hij stelt voor om de kinderen te bevrijden in een met lucht gevulde buis van één meter doormeter. Die wil hij opblazen als een 'springkussen' om zo de voetballertjes te bevrijden. Zo moeten de jongens zelf niet naar de uitgang zwemmen. Volgens hem zou dat ook minder stroom kosten dan water wegpompen. Musk zendt daarom een aantal ingenieurs ter plaatse om te zien of zijn oplossing zou werken.

Bron: Belga/Hln.be