Reddingsactie bezig aan schip voor kust Zeebrugge: zoekactie stopgezet

Voor de kust van Zeebrugge is dinsdagavond de reddingsactie naar het vermiste bemanningslid van een vrachtschip definitief stopgezet. De vermiste werd niet gevonden. Dat zegt Réjane Gyssens van het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC). Het MRCC kreeg dinsdag om 14.35 uur melding van een incident op het vrachtschip Palmerton, enkele kilometers voor de kust van Zeebrugge. Tijdens herstellingswerken aan een reddingssloep viel één bemanningslid overboord. Het andere slachtoffer raakte aan dek zwaargewond. Reddingswerkers voerden het gewonde slachtoffer af naar het ziekenhuis in Brugge.

De hulpdiensten zochten intensief en met veel ploegen naar de vermiste. Van zodra het donker was, ging de zoekactie voort met reddingsboten en helikopters die uitgerust zijn met infraroodcamera's. Omstreeks 18.45 uur werd de zoekactie stopgezet.

Er is nog geen informatie over de identiteit van de slachtoffers. Volgens Gyssens gaat het alleszins niet om Belgen.

Het vrachtschip, dat onder de vlag vaart van het Caribische eiland Antigua, vaart dinsdagavond niet door naar zijn oorspronkelijke bestemming, maar zet terug koers naar de haven van Zeebrugge.

Er wordt woensdag niet verdergezocht naar het slachtoffer.

bron: Belga