Red Panthers en Belgian Bullets wisselen van sport en tasten hun grenzen af

Red Panthers en Belgian Bullets wisselen van sport en tasten hun grenzen af

De Belgische hockeyvrouwen (Red Panthers) en hun collega's in het bobsleeën (Belgian Bullets) hebben vandaag voor even van sport geruild. Op een zonovergoten dag kropen de Panthers in een slee en sloegen de Bullets een balletje. "Het is leuk om eens kennis te maken met de hockeymeisjes", liet bobsleester Elfje Willemsen optekenen. "Van zo'n kruisbestuiving kan iedereen veel leren." De dag begon voor de Panthers in het Sportimonium in Hofstade met een initiatie in het bobsleeën. Op een niet-ijsbaan - er ligt immers geen ijsbaan in België - trokken de tengere Panthers goed hun streng. Elfje Willemsen, die na de Spelen in Pyeongchang beslist over haar toekomst in de sport, kon dan ook niet anders dan zich enthousiast tonen. "Ik vond ze sterk vanaf de eerste keer. Ze zijn snel en explosief, maar missen misschien nog een beetje kracht. Maar het was een sterk begin. Ik hou ervan om eens te kijken hoe het er aan toe gaat in andere sporten en dit is een ideale gelegenheid hiervoor. We kunnen bijvoorbeeld veel bijleren inzake trainingsmethoden. En dat is handig, want we komen al niet te veel in contact met zomersporters."

In de late voormiddag trok het gezelschap Panthers en Bullets naar Mechelen voor een kennismaking met het hockey. De Panthers, die in juli strijden voor de kwalificatie voor het WK, leerden de Bullets de kneepjes van het vak en zagen erg strijdlustige beginnelingen. "De techniek liet nog een beetje te wensen over", lachte Performance Manager Hannes Agache. "Maar de strijdlust was zeker aanwezig. Ik beaam de stelling van Elfje dat we veel van elkaar kunnen leren. Hockey is voor de Bullets misschien niet zo makkelijk om een eerste keer te beoefenen, aangezien het een vrij technische sport is. En die techniek slijp je er natuurlijk niet meteen in. Maar andersom is het net zo. Wij kunnen dan wel veel explosiviteit hebben, we missen kracht om top te zijn in het bobsleeën."

Katrin Kerkhofs, die voor PlaySports een reportage schoot van het gezelschap, waagde zich eveneens aan de sporten. "Welke ik nu de leukste vond? Dat kan ik moeilijk zeggen, maar hockey was zeker de moeilijkste", lachte ze.

bron: Belga