Red Lions nemen vliegende start in finale World League

Red Lions nemen vliegende start in finale World League

In het Indiase Bhubaneswar hopen de Belgische mannen na de verloren finales op de Olympische Spelen en het EK eindelijk eens een grote internationale competitie te winnen. De Red Lions behoren ondertussen al jaren tot de absolute top, getuige de derde plaats op de wereldranking, maar trofeeën hebben ze nog niet verzameld.

Revanche

In hun eerste groepswedstrijd namen ze alvast revanche tegen Argentinië, dat hen vorig jaar nog van de olympische titel hield in Rio. De Belgen haalden het met 3-2, al was bondscoach Shane McLeod niet helemaal tevreden over de prestatie van zijn team.

"We hebben vijf, zes grote kansen gekregen en hadden meer moeten scoren", vond de Nieuw-Zeelander. "Er moet ook nog gesleuteld worden aan de organisatie."

5-0 tegen Spanje

Ook de tweede poulematch, tegen Spanje, zetten de Red Lions naar hun hand, en wel met klinkende 5-0 cijfers. Loïck Luypaert kroonde zich met drie treffers tot man van de wedstrijd.

"Maar de score is niet echt een correcte weerspiegeling van het wedstrijdbeeld", gaf aanvaller Tom Boon toe. "We hebben niet ons beste niveau gehaald en wilden graag beter doen. Onze betrachting in deze eerste poulematchen is vooral het brengen van mooi hockey."

Dat laatste heeft alles te maken met het opzet van de World League, waar alle ploegen zich sowieso plaatsen voor de kwartfinales. Een misstap hoeft dus geen probleem te zijn. Morgen werken de Red Lions hun derde groepswedstrijd af tegen Nederland.