Red Lions boeken tegen India eerste succes in Londen

Red Lions boeken tegen India eerste succes in Londen

Na een 2-0 nederlaag tegen Zuid-Korea (FIH-9) en een 4-4 gelijkspel tegen Duitsland (FIH-3) hebben de Red Lions (FIH-5) maandag een eerste zege geboekt op de Champions Trophy hockey in Londen. De manschappen van Shane McLeod versloegen India met 2-1 (rust: 1-1). Het brengt hen van de zesde naar de vierde plaats in het klassement. Alexandre Hendrickx opende de score in de 25e minuut op de vierde Belgische strafcorner. Veertig seconden voor de pauze bracht Walkimi India langszij. Jérôme Truyens zette de Lions in de 44e opnieuw op voorsprong. De Belgen domineerden daarna de partij, maar kwamen niet meer tot scoren.

In de andere wedstrijden won Australië (FIK-1) maandag met 4-3 van Duitsland en nam Groot-Brittannië (FIH-4) met 4-1 de maat van Zuid-Korea. Australië gaat met 7 punten aan de leiding. Groot-Brittannië (doelsaldo +2), India (0) en België (-1) volgen met vier punten. Zuid-Korea heeft 3 punten en titelverdediger Duitsland sluit met 2 punten het rijtje. Dinsdag nemen de Lions het op tegen Australië, donderdag bekampen ze de Britten. Daarna volgt nog een klassementsmatch om de plaatsen 1 tot 6 vast te leggen.

In augustus trekken de Lions naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Ze willen er beter doen dan de vijfde plaats van 2012 in Londen, waar Duitsland het goud wegkaapte.

bron: Belga