RED HOT zet roodharige mannen in de kijker

RED HOT zet roodharige mannen in de kijker

Omdat er onlangs in de media verscheen dat roodharigen zullen verdwijnen als gevolg van de opwarming van de aarde, heeft een kunstenaar besloten om ze in de kijker te zetten. Roodharigen worden vaak gepest omwille van hun haarkleur, maar het project Red Hot, laat hen een stuk sexier uit de hoek komen zodat ze kunnen vechten tegen de stigmatisering tegen hen. De Britse kunstenaar, Thomas Knights, wil een ander facet van de roodgekleurde man laten zien.

"We zijn geconditioneerd om te denken dat de knappe mannen met ros haar niet bestaan en toch zijn er eigenlijk veel," legt de kunstenaar uit aan The Daily Mail. We denken over het algemeen dat het een schande is om uit te gaan met een man met ros haar terwijl het omgekeerde geldt voor vrouwen. Veel mensen vinden dat vrouwen met ros haar uiterst sexy en pittige wezens zijn. De echte femme fatale."

De tentoonstelling, die van 3 tot 14 september in de BOSI Gallery in New York loopt, presenteert 40 foto's van rosse Amerikanen. Het project moet het vertrouwen in deze mensen verhogen en de stereotypering tegen gaan. "Roodharigen werden altijd voorgesteld als een teken van het kwaad," vervolgt hij. "Mijn project wil voorkomen dat dit soort dingen weer gebeuren. Ik wil rosse jongens zelfverzekerd en comfortabel met hun haarkleur zien opgroeien."

https://www.youtube.com/watch?v=6Pql1u9-xec

https://www.youtube.com/watch?v=Jn8HOf3GYu8