Red de bedreigde diersoorten met een tweet

door
Roald
Leestijd 1 min.

Je gebruikt waarschijnlijk elke dag emoji's maar nu kan je de vrolijke afbeeldingen gebruiken voor het goede doel. Het Wereld Natuur Fonds lanceerde een nieuwe campagne onder de naam #EndangeredEmoji waarmee je je tweet kan versieren met 17 nieuwe emoji's van bedreigde diersoorten.

Elke keer je een emoji gebruikt, doneer je (in theorie) 0.10 euro aan het WNF. Aan het eind van elke maand zal het WNF het aantal emoji's optellen en het volledige bedrag dat je kan doneren naar jou tweeten.

Maar geen paniek want je kan altijd van gedachten veranderen en ervoor kiezen om een kleiner bedrag te doneren dan hetgene je wordt aangerekend.

Om je aan te melden retweet je gewoon onderstaande tweet van het WNF waarna je een bevestiging zal ontvangen van de organisatie. Als je wil uitschrijven, dan tweet je Unsubscribe naar @WWF.

We're using #EndangeredEmoji to save real animals from extinction. Please retweet to sign up and help. pic.twitter.com/hX1p1GEDZ9

— WWF (@WWF) 12 mei 2015

De 17 bedreigde diersoorten die werden gebruikt voor de emoji's bestaan uit de Aziatische olifant, de reuzenpanda, de groene schildpad, de maui dolfijn, de Afrikaanse wilde hond, de grijze walvis, de Sumatraanse tijger, de Galapagos penguin, de Maki bladkikker, de blauwe vinvis, het Amur luipaard en veel meer. De dieren worden allen met uitsterven bedreigd door ontbossing, vervuiling, de klimaatverandering of door stropers.