Red Cougars verliezen in finale van India

Red Cougars verliezen in finale van India

België is er zondag niet in geslaagd de wereldtitel te behalen op het WK hockey voor junioren (U21) in het Indiase Lucknow. In de finale gingen de Red Cougars met 1-2 onderuit tegen India. Bij de rust leidde het gastland al met 0-2. De jongens van coach Jeroen Baart werden in een stadion vol Indiase supporters overrompeld en keken na acht minuten tegen een achterstand aan, na een treffer van Gurjant Singh. In de 22e minuut verdubbelde Simranjeet Singh de score. India controleerde in de tweede helft de wedstrijd. De Red Cougars wisselden in het slot hun doelman voor een extra veldspeler. Fabrice Van Bockrijck slaagde er uiteindelijk nog in de eer te redden op strafcorner. India verzekert zich zo van zijn tweede wereldtitel (na 2001), België pakt zilver.

De Belgische junioren wisten zich vrijdag voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor een WK-finale door titelverdediger Duitsland na shoot-outs uit te schakelen. Tot dit WK was de beste prestatie van de U21 jongens een zesde plaats op het WK in 2013.

In de groepsfase waren de Red Cougars eerder te sterk voor Egypte (4-0), Nederland (3-2) en Maleisië (3-0). In de kwartfinales versloegen ze Argentinië na shoot-outs.

Vier maanden na het olympisch zilver van de Red Lions, zaterdag op het Sportgala verkozen tot Ploeg van het Jaar, zorgden de Red Cougars met nog een zilveren medaille opnieuw voor een hoogtepunt in de Belgische hockeygeschiedenis.

bron: Belga