Red Bull en Aston Martin gaan supersnelle wagen maken

Red Bull en Aston Martin gaan supersnelle wagen maken

Red Bull gaat in samenwerking met Aston Martin een supersnelle auto maken. Er hebben zich al dubbel zoveel gegadigden als verwacht gemeld voor de 'hypercar' van 3,3 miljoen euro.

Red Bull geeft je vleugels, maar met de 'AM-RB 001', zoals de auto voorlopig genoemd wordt, vlieg je helemaal over de weg. Het moet een racemonster worden dat comfortabel genoeg is om op de openbare weg gebruikt te worden. Het Formule 1-team van Red Bull en autobouwer Aston Martin slaan de handen in elkaar en hopen tegen 2018 de eerste modellen klaar te hebben. Adrian Newey, de hoofdingenieur van het raceteam van Red Bull, heeft de touwtjes in handen.

De Red Martin (of wordt het een Aston Bull?) werd in het grootste geheim voorgesteld aan trouwe klanten tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Monaco afgelopen weekend. De locatie mocht niet uitlekken en het prototype werd stiekem 's nachts vervoerd. Oorspronkelijk zouden er zo'n 100 exemplaren gemaakt worden, maar er is al dubbel zoveel interesse. Gegadigden moeten een voorschot van 330.000 euro tevoorschijn toveren. De machine moet de concurrentie aangaan met de duurste Ferrari's en Bugatti's van deze wereld.

Foto: AFP / F. Coffrini