Red Bull All The Way tuft het land door

Red Bull All The Way tuft het land door

Urenlang sleutelen aan en praten over oude brommers, originele motorblokken en vintage zadels. Het is iets dat heel wat Belgen elk weekend met plezier doen. Voor die retroliefhebbers vindt op 11 mei Red Bull All The Way plaats, een tocht van 132 kilometer door de Vlaamse Ardennen en de Pays de Collines in Henegouwen. De start en finish liggen in Oudenaarde, met daartussenin een parcours met 1.800 hoogtemeters.

Challenges

Naast de wondermooie wegen, de steile beklimmingen en uitdagende kasseistroken is er nog een andere reden om aan de bijeenkomst deel te nemen. Op zes hellingen zullen de rijders een challenge kunnen uitvoeren. Wat die zullen zijn, houdt Red Bull nog even geheim, maar het doel van de tocht is om alle checkpoints te bereiken en tussendoor zoveel mogelijk punten te verzamelen. De beste klimmer zal beloond worden met een bolletjestrui en ook voor de winnaars bij de oldtimers en niet-oldtimers is een prijs voorzien.

«Jongeren met een hart voor oldtimers, verslingerd aan de geur van vuile olie en twee- en viertaktmotoren. Fantastisch van Red Bull om daar eindelijk iets mee te doen», zegt Dora Cabergs van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. «Red Bull All The Way is een erg leuke manier om jongeren aan te spreken en de schoonheid van het werken aan oude voertuigen in de verf te zetten. Het is veel meer dan een leuke hobby, en dat mag heel België weten.»

Meer info vind je hier.