Recordtransfer strijkt neer in Brussel

Recordtransfer strijkt neer in Brussel

De aanvallende middenvelder was al langer in beeld bij Anderlecht, waar hij de opvolger moet worden van Dennis Praet. Zondagavond raakte bekend dat de Brusselaars een akkoord hadden bereikt met Steaua Boekarest en gisteren al streek Stanciu neer op Zaventem. Hij mocht na de medische tests meteen op de foto met manager Herman Van Holsbeeck, die ongetwijfeld snakt naar donderdag. Dan loopt de zomertransferperiode af en kan trainer René Weiler eindelijk over zijn definitieve spelerskern beschikken.

10 miljoen

Met Stanciu krijgt de Zwitser er alvast een flinke offensieve troefkaart bij. De 23-jarige international was in eigen land een van de smaakmakers bij Steaua, waar Anderlecht eerder deze zomer ook al Alexandru Chipciu ging wegplukken. In zeven interlands trof Stanciu, die met nummer 73 zal spelen, vier keer raak. Opmerkelijk is vooral hoe diep paars-wit in de buidel tast. Als Stanciu regelmatig aan spelen toekomt, wat toch de bedoeling is, loopt de transfersom op tot 9,8 miljoen euro.

Recordbedrag

Daarmee is hij veruit de duurste binnenkomende transfer ooit in de Belgische competitie. Het vorige record stond op naam van Steven Defour, voor wie Anderlecht twee jaar geleden 6,5 miljoen euro ophoestte aan FC Porto. De Brusselaars betalen de laatste jaren trouwens opvallend hogere transfersommen. Een jaar voor de komst van Defour was de komst van Aleksandr Mitrovic (5 miljoen) ook al goed voor een record. Beide spelers werden later met winst doorverkocht, dus die aanpak loont.

Lombaerts?

De verwachting is dat er de komende dagen nog wat verdedigende versterking zit aan te komen in het Astridpark. De naam van Nicolas Lombaerts circuleert nog steeds, terwijl Stefano Okaka en Kara Mbodj op weg zijn naar de uitgang.