Recordfanaat laat tanden trekken voor meer en betere records

Recordfanaat laat tanden trekken voor meer en betere records

De 74-jarige Indiër zit niet verlegen voor een straffe stoot meer of minder. Volgens Guinness World Records heeft hij maar liefst 366 verschillende vlaggen op zijn lichaam laten tatoeëren en heeft hij ooit 496 rietjes in zijn mond gepropt. Daarnaast bezorgde hij een pizza van New Delhi tot San Francisco en reed hij ooit 1.001 op een scooter met twee vrienden. Zelfs zijn familieleden dragen hun steentje bij. In 1991 werd zijn erkend voor 's werelds kortste testament: "Alles naar zoon". Rishi heeft ook het record voor de oudste persoon te adopteren behaald, door voogdij te kregen over zijn 61-jarige schoonbroer.

De producent van auto-onderdelen lijdt voor zijn hobby, maar lijkt er zich niet veel van aan te trekken. "Ik ben een wereldrecordhouder door 496 rietjes in mijn mond te steken. Om dat te behalen, had ik plaats nodig. Ik liet elke tand trekken om het maximale aantal rietjes in mijn mond te kunnen duwen," verklaarde Rishi aan Reuters; net voordat hij de stunt nog eens overdoet.

Hoewel hij al meer dan 500 tatoeages heeft, lijkt hij ook daar nog lang niet klaar mee. Momenteel probeert hij zoveel mogelijk gezichten van befaamde wereldleiders op zijn lichaam te hebben. Queen Elizabeth en Barack Obama sieren zijn lijf al.

De reden achter deze indrukwekkende maar lichtjes waanzinnige daden? "Mensen zonder geld willen ook iets bereiken in hun levens, dus armen proberen wereldrecords te breken met hun spier- of wilskracht", verklaarde Rishi in 2009 aan The Telegraph, terwijl hij een gooi deed naar het meeste getatoeëerde vlaggen.

This man's so obsessed with breaking Guinness World Records, he removed all his teeth and got hundreds of tattoos https://t.co/2ZjD7SddEG

— NowThis (@nowthisnews) 28 mei 2016

Foto EPA / N. Shrestha