Recordaantal toeristenging uitrusten in Spanje

Recordaantal toeristenging uitrusten in Spanje

Spanje lokte vorig jaar volgens premier Mariano Rajoy 82 miljoen buitenlandse toeristen, 9% meer dan in 2016. Daarmee steekt het land de Verenigde Staten voorbij. In 2016 ontving Spanje 75,3 miljoen bezoekers, net iets minder dan de VS (75,6 miljoen).

Buitenlandse toeristen genereerden vorig jaar in Spanje voor 87 miljard euro aan inkomsten (+12%). Het is een vijfde record op rij, ondanks de terreuraanslagen in augustus in Catalonië en de politieke crisis in die regio in de herfst. Catalonië, met als hoofdplaats Barcelona, is de meest bezochte regio van Spanje.

Duitsland

Ook het Duitse toerisme heeft er alweer een recordjaar op zitten. Volgens de eerste schattingen waren er vorig jaar ongeveer 459 miljoen toeristische overnachtingen in Duitsland, 3% meer dan in 2016. Dat maakte het Duitse statistiekbureau bekend.

Het Statistische Bundesamt baseert zich op de cijfers tot en met november, goed voor 431 miljoen overnachtingen, aangevuld met een schatting voor december. De cijfers houden rekening met logies die minstens tien bedden aanbieden.