Recordaantal gezinnen koopt energie in groep

Recordaantal gezinnen koopt energie in groep

De helft van de Vlamingen die van energieleverancier veranderen, doen dat via een groepsaankoop. Het gaat om meer dan een kwart miljoen gezinnen. Dat is een record, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vandaag. Wie naar een andere energieleverancier op zoek wil, kan dat op eigen houtje doen of kan zich inschrijven op een groepsaankoop. Van de 523.024 Vlaamse gezinnen die in 2016 overschakelden, koos bijna de helft voor een procedure via een groepsaankoop.

"Bij ons switchten 123.441 gezinnen naar een andere leverancier via een groepsaankoop", zegt Frédéric Dumalin van marktleider iChoosr. "Een stijging met 32 procent tegenover het jaar voordien."

Het aantal Vlamingen dat overschakelt naar een goedkopere leverancier, stijgt elk jaar. In 2016 maakte 1 op de 5 Vlamingen de overstap. Volgens Dumalin kiezen klanten voor een groepsaankoop omdat ze zich dan zelf niet met de rompslomp en de zoektocht naar het laagste tarief moeten bezighouden.

"Met een groepsaankoop bespaar je jaarlijks gemiddeld 200 euro op je energiefactuur", aldus Dumalin. Hij verwacht dat er de komende jaren nog meer mensen zullen intekenen. "Met hoe meer ze zijn, hoe groter de kans dat de energieleveranciers hun prijs laten zakken."

bron: Belga