Recordaantal Belgische deelnames, zes deelnemers stoten door naar de finale!

Recordaantal Belgische deelnames, zes deelnemers stoten door naar de finale!

Van 20 september tot 25 november daagden Metro en partner Canon zowel amateur- als professionele fotografen uit om hun reisfoto's te delen voor één van de grootste fotowedstrijden ter wereld: de Metro Photo Challenge 2016.

Dit jaar konden de fotografen naar hartenlust plaatjes schieten voor de volgende categorieën: Travel of My Dreams, Home Traveling of Travelers. Alle deelnemers lieten hun fantasie de vrije loop, en ze waren met veel. De Metro Photo Challenge 2016 werd een groot succes!

Record

Op internationaal niveau namen meer dan 80.000 fotografen deel die 212.474 foto's instuurden. De wedstrijdpagina ontving bijna 570.000 bezoekers en registreerde niet minder dan 5,2 miljoen pageviews. In totaal werd er 584.000 keer gestemd.

Met 17.414 deelnemers en 40.879 foto's verslaat de editie van 2016 gemakkelijk die van vorig jaar, toen 1.113 deelnemers in totaal 5.196 foto's instuurden. Met die cijfers komt België op de tweede plaats terecht, juist na Brazilië. Een mooie prestatie van Metro België en haar communicatiekanalen!

De Belgische jury heeft al die foto's bekeken om uiteindelijk drie winnaars te selecteren. Op basis van het aantal publieksstemmen kwamen nog eens drie winnaars uit de bus.

Cadeaubon van Canon

Deze zes Belgische winnaars ontvangen van Metro elk een cadeaubon van de partner Canon ter waarde van €500. Ze stoten ook door naar de internationale finale van de Metro Photo Challenge. De internationale winnaars, die een unieke fotoreis naar Paaseiland mogen maken, zullen bekend gemaakt worden op 15 december.

Het Metro-team wil de winnaars van harte feliciteren en duimt mee voor de internationale finale.

Ontdek hier de zes winnende foto's!

Tim Verbrugghe- categorie The Travel of My Dreams

Willeke Wouters – categorie The Travel of My Dreams

Gert Verstreken - categorie Home Traveling

Karmien Nackaerts – categorie Home Traveling

Chloé Henry – categorie Travelers

Kriss Munsya – categorie Travelers