Reconstructie van campingmoord niet op camping gehouden

In de zaak van de campingmoord is woensdag een wedersamenstelling van de feiten gehouden. De reconstructie vond niet plaats op camping Marva in Middelkerke, maar in de gebouwen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) in Brugge. De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkververberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Romuald V. houdt in elk geval vol dat hij het slachtoffer met geen vinger aanraakte.

Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om 'een probleem op te lossen'. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten.

Op de wedersamenstelling, die tot in de vooravond duurde, waren alle vijf de verdachten aanwezig. De reconstructie moest onder andere meer duidelijkheid scheppen over het precieze aandeel van Romuald V., die zijn betrokkenheid bij de moord ontkent. Alle verdachten werkten goed mee, maar zouden hun uiteenlopende versies van de feiten niet gewijzigd hebben.

bron: Belga