Rechterrijstrook in Kennedytunnel tot morgenavond afgesloten

Rechterrijstrook in Kennedytunnel tot morgenavond afgesloten

Verkeer van Gent naar Hasselt en omgekeerd rijdt beter om via Brussel. De Liefkenshoektunnel is in beide richtingen tolvrij, en blijft dat al minstens tot na de avondspits.

Boven de rechterrijstroken in beide tunnelkokers blijken de verlichtingsarmaturen op verschillende plaatsen los te komen, meldt AWV. "Het risico is te groot dat sommige op het wegdek terechtkomen", klinkt het. "Om de veiligheid van de weggebruikers niet in het gedrang te brengen worden de rechterrijstrook richting Gent en Nederland preventief afgesloten. Voor de overige rijstroken is een afsluiting niet nodig gezien de armaturen in betere staat zijn."

Omstreeks 12u30 was op de Antwerpse ring richting Gent de wachttijd voor de Kennedytunnel al opgelopen tot een half uur. Op de E17 richting Nederland was de situatie gelijkaardig. "Dat valt voorlopig nog mee, maar de files kunnen snel aangroeien en aangezien het allicht een hele tijd zal duren, raden we alvast aan om Antwerpen te vermijden indien mogelijk", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "Wie tijdens de avondspits langs Antwerpen rijdt, vragen we zijn rit goed te plannen. De Kennedytunnel is de drukste tunnel van Vlaanderen, met op een werkdag 83.000 voertuigen die richting Gent rijden en 74.000 richting Nederland."

Meest gelezen
 1. Belgaimage-40549806

  Jupiter is maandag voor het eerst in 59 jaar op zijn helderste en dichtste bij de aarde

 2. Belgaimage-45531693xx

  Indiase vrouw ten onrechte doodverklaard, verkeerd lichaam begraven

 3. Belgaimage-1105964

  Gijzeling aan de gang in Luik: politie staat in contact met gewapende gijzelnemer

 4. Belgaimage-45625614

  Oppermachtige Remco Evenepoel kroont zich tot wereldkampioen: «Wat een renner»

 5. Belgaimage-7081638

  Netflix kondigt releasedatum aan van langverwachte vijfde seizoen van ‘The Crown’