Rechter verwerpt beroep in zaak rond Blurred Lines

Een rechter heeft het verzoek om de copyright-zaak rond Blurred Lines te herbekijken geweigerd. Dat meldt The Hollywood Reporter.
door
Mare
Leestijd 1 min.

In maart oordeelde de rechter dat Robin Thicke en Pharell Williams de auteursrechten van Marvin Gaye hadden geschonden. Hun hit ‘Blurred Lines' zou te veel lijken op Gaye's nummer ‘Got To Give It Up'.

Thicke en Williams waren het echter niet eens met de gang van zaken tijdens de rechtszittingen en wilden dat de zaak opnieuw voor zou komen. Maar rechter John Kronstadt heeft dat verzoek nu verworpen. “De groep rond Thicke heeft niet kunnen bewijzen dat er fouten zijn gemaakt die een nieuwe zaak garanderen.”

Kronstadt besloot wel om de schadevergoeding van 7,3 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) te verlagen naar 5,3 miljoen dollar (4,8 miljoen euro). Daarbij concludeerde hij dat niet alleen Thicke en Williams schuldig zijn aan het schenden van de auteursrechten. Ook Interscope Records, UMG Recordings, Star Trak Entertainment en rapper Clifford Harris dragen verantwoordelijkheid.