Rechtbank Kortrijk - Dossier rond DSK-pooier niet verwezen naar Doornik

Rechtbank Kortrijk - Dossier rond DSK-pooier niet verwezen naar Doornik

De rechtbank van Kortrijk verwijst het dossier rond DSK-pooier Dominique 'Dodo la Saumure' Alderweireld niet door naar de Franstalige rechtbank. Dat blijkt uit een tussenvonnis dat maandag werd geveld. Het dossier wordt in december gepleit in Kortrijk. Dominique 'Dodo la Saumure' Alderweireld staat terecht voor lidmaatschap van een criminele organisatie, uitbating van prostitutiehuizen en mensenhandel met gebruik van geweld, intimidatie, bedreigingen en corruptie. Naast hem moeten nog elf beklaagden zich verantwoorden in het dossier, dat handelt over prostitutiebars in het Kortrijkse, maar ook in Wallonië, en over mensenhandel.

Omdat Alderweireld enkel Frans spreekt, vond zijn advocaat dat het dossier moet behandeld worden voor de Doornikse rechtbank. Hij kreeg daarin bijval van enkele medepleiters, maar de burgerlijke partij en enkele andere beklaagden wilden de zaak liever in Kortrijk houden. Het verzoek tot verwijzing werd door de strafrechter afgewezen. De zaak wordt voortgezet op 18 december.

In 2015 stond Alderweireld ook terecht tijdens het proces tegen gewezen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) in Rijssel in verband met seksfeestjes. Toen werd Alderweireld, net als DSK zelf, vrijgesproken.

bron: Belga