Rechtbank Brussel - Letten smokkelden cocaïne in rumflessen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Twee mannen van Letse nationaliteit riskeren een gevangenisstraf van 36 maanden omdat ze betrapt werden op het smokkelen van meer van 5 kilo cocaïne. Die zat verstopt in rumflessen die het duo had meegebracht uit de Dominicaanse Republiek. De twee mannen beweerden niets van de drugs af te weten. Het duo werd eind februari opgepakt op de luchthaven Brussels Airport, waar ze waren aangekomen met een vlucht vanuit Punta Cana. In hun bagage trof de douane drie rumflessen aan die volledig waren dichtgeplakt. De douaniers slaagden er niet in de flessen open te draaien en besloot gaten te boren in de kurk. Eenmaal dat gebeurd was, bleek er in de flessen geen rum maar vloeibare cocaïne te zitten. In totaal ging het om 5,4 kilo van het goedje.

Beide mannen werden daarover ondervraagd maar beweerden dat ze niets af wisten van de drugs. Wel gaven ze toe dat ze door een opdrachtgever in het Verenigd Koninkrijk gerekruteerd waren om documenten te smokkelen.

Het parket Halle-Vilvoorde eiste dinsdag een celstraf van 36 maanden voor beiden. Hun advocaten vroegen om de vrijspraak.

"Uit de sms-berichten op de gsm van mijn cliënt blijkt duidelijk dat hij niet op de hoogte was dat het om drugs ging", aldus de verdediging.

Het vonnis valt op 23 oktober.

bron: Belga