Real speelt halve finale na spektakelmatch

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League na een thriller tegen Bayern München. Het werd 4-2 na verlengingen. In de andere wedstrijd plaatste Atlético zich na een 1-1 gelijkspel tegen Leicester.
Jelle

Real Madrid had in eigen stadion de opdracht een comfortabele 2-1 voorsprong te verdedigen. De Spanjaarden moesten die klus wel zien te klaren zonder Gareth Bale, die in de heenmatch geblesseerd uitviel. Bij Bayern keerde Robert Lewandowski terug na een schouderblessure.

Hoog tempo

Bayern speelde erg aanvallend en ging vanaf het begin met overgave op zoek naar die twee broodnodige doelpunten. Maar ook Real liet zich niet onbetuigd, waardoor het tempo enorm hoog lag. In de 53ste minuut kwam Bayern verdiend op voorsprong na een penaltygoal van Lewandowski. Real plooide steeds verder terug en de Duitsers verhoogden de druk. Tegen de gang van het spel in maakte Cristiano Ronaldo er in de 76ste minuut 1-1 van. Niet veel later, in de 78ste minuut, werd het echter 1-2 na een own goal van Ramos. Vervolgens pakte Arturo Vidal een tweede gele kaart na een overtreding op Marco Asensio, waardoor Bayern met tien man verder moest.

In de verlengingen bleef de Rekordmeister met een man minder zowaar druk zetten, maar de beste kansen waren voor Los Blancos. Uiteindelijk was het Ronaldo himself die in de 104de minuut de cruciale goal maakte: 2-2. Hij scoorde vanuit buitenspel, maar dat had de scheidsrechter niet gezien. Even later maakte Ronaldo er nog 3-2 van en via Asensio werd het zelfs nog 4-2.

Atlético

Atlético Madrid, met Yannick Carrasco in de basis, had de heenmatch met 1-0 gewonnen. De Spanjaarden maakten zichzelf het leven gemakkelijk door al in de 26ste minuut te scoren. Het stond 0-1 en Leicester moest plots drie keer scoren om zich nog te plaatsen voor de volgende ronde. Jamie Vardy maakte er in de 61ste minuut 1-1 van. Dat werd ook de eindstand, waardoor Atlético zich plaatst voor de halve finales.