Real Madrid en Hazard boeken eerste oefenzege van het seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid heeft vanavond in de troostfinale van de Audi Cup, een vriendschappelijk toernooi in de Allianz Arena in München, haar eerste oefenzege van het seizoen geboekt. De Madrilenen versloegen Fenerbahçe met 5-3, onder meer dankzij een hattrick van Karim Benzema. Eden Hazard speelde de eerste helft mee bij Real Madrid. Later (om 20u30) spelen Tottenham en Bayern München de finale van de Audi Cup. Karim Benzema was de man-in-vorm bij de Koninklijke. De Franse aanvaller trof voor rust al twee maal raak (12. en 37.) en deed er daar vroeg in de tweede helft nog eentje bij (53.). Eden Hazard zat op dat moment al in de kleedkamer. Hij werd - samen met doelman Keylor Navas - tijdens de pauze vervangen. Thibaut Courtois miste door een enkelblessure de trip naar München.

Fenerbahçe was echter niet de mindere en deed ook zijn duit in het zakje met doelpunten van Rodrigues (6.), Dirar (35.) en Tufan (59.). Uiteindelijk beslisten Nacho (62.) en Mariano (79.) de partij in het voordeel van Real Madrid.

Nabil Dirar, in België bekend als ex-speler van Westerlo en Club Brugge, toonde zich met zijn doelpunt opnieuw belangrijk voor de Turkse topclub. De Belgische Marrokaan was dinsdag nog de kop van jut in de halve finales tegen Bayern München (6-1). Toen wilde hij na gefluit van zijn eigen supporters zelfs even het veld verlaten, maar zijn coach en ploegmakkoers overtuigden hem om te blijven staan.

Voor Real Madrid was het de eerste (echte) oefenzege van het seizoen. De Koninklijke won op stage in de Verenigde Staten wel al eens met strafschoppen van Arsenal (3-2), nadat de stand na negentig minuten 2-2 was. Verder werd de toer door de VS een grote sof voor Real met nederlagen tegen Bayern München (3-1) en Atlético Madrid (7-3). Dinsdag werd in de halve finales van de Audi Cup ook al met 1-0 verloren van Tottenham.

bron: Belga