Real bibbert een helft, maar stoot door naar CL-finale

Real Madrid vergezelt Juventus in de finale van de Champions League. In de terugwedstrijd van de halve finale verloor het op het veld van Atletico Madrid met 2-1. Maar de ruime overwinning uit de heenwedstrijd volstond om door te gaan.
Xavier

Alles in Madrid leek klaar voor een memorabele avond. Atletico ontving thuis de stadsrivaal voor wat een schijnbaar onmogelijke taak leek: een 3-0 nederlaag ophalen om door te stoten naar de finale van de Champions League.

Het publiek in een volgelopen Vincente Calderon, waarin de laatste keer voor de afbraak een Europese match werd gespeeld, zag de thuisploeg furieus starten. Real Madrid werd meteen rond het eigen strafschopgebied vastgezet. Die hoge druk leverde ook kansen op. Eerst was de hoek voor Koke nog te scherp, maar kort daarna was het raak.

Bij een corner liet Ronaldo zich aftroeven door Saúl Níguez, die de bal hard binnenjoeg. De bezoekers leken aangeslagen en stonden vier minuten later zelfs een penalty toe. Griezmann zette de strafschop met een gelukje om en deed het stadion ontploffen.

Eén kans, één tegendoelpunt

De snelle goals schudde Real Madrid wakker en de Koninklijke nam het initiatief over, al kon het daar niet veel kansen uit puren. Vooral omdat de wedstrijd te vaak stillag door de vele fouten. Welgeteld een keer vond Real een opening. Isco stond vlak voor rust goed opgesteld om een schot van Kroos in de rebound binnen te tikken. De 2-1 stond op het bord en de heroïsche terugkeer van de thuisploeg leek gestuit.

Toch verloor Atletico de moed niet. In de tweede helft trok het opnieuw resoluut naar voren, dit keer niet met een snel resultaat. Rode Duivel Carrasco had de 3-1 aan de voet, maar hij stuitte op Navas. De bezoekers kregen nog de beste kans, maar de gelijkmaker werd terecht afgekeurd.

Beide ploegen drongen nog aan, maar een doelpunt viel er niet meer. Niet dat het veel uitmaakte, Real was al lang zeker van de kwalificatie. Met 2-1 stoot het door naar de finale, waarin het op 3 juni in Cardiff Juventus in de ogen kijkt.