Rayman is er eentje om te (her)ontdekken

Switch Ubisoft is de game-ontwikkelaar die het meest actief is op Switch. Na Just Dance en Mario + The Rabbids landt nu ook Rayman op Nintendo's hybride console.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Rayman, in 1995 op pc verschenen, is een iconisch videospelpersonage uit de late jaren 90 en het begin van jaren 2000. Maar met de jaren verdween de mascotte van Ubisoft langzaamaan uit beeld, verdrongen door personages uit het spel die een stuk opdringeriger zijn: de Rabbids. De mobiele games buiten beschouwing gelaten, verscheen Rayman voor het laatst in 2011 en 2013 met Rayman Origins en het vervolg, Rayman Legends. Aan wie die laatste aflevering miste, geeft Ubisoft met de release van Rayman Legends Definitive Edition op Nintendo Switch een tweede kans.

Rayman Legends was een parel van creativiteit en speelbaarheid. Vier jaar later zijn de charme en de doeltreffendheid nog steeds intact. Het blijft een van de beste games voor 2D-platforms van de afgelopen jaren. Wie Rayman Legends al op Wii U, Playstation of Xbox heeft, zal aan deze versie op Switch niet veel hebben. The Definitive Edition brengt exclusieve content, zoals nieuwe kostuums voor Rayman, een versie voor vier spelers in de maffe Kung Foot-speelmodus en een paar niveaus die het touchscreen en de gyroscoop van de Switch benutten. Het is een beetje een zwak bod voor de gevraagde 40 euro. Maar als je nog nooit Rayman Legends speelde, is dit de perfecte gelegenheid om je achterstand in te halen en deze geweldige game te ontdekken.

(tw)