Rapper Prodigy van Mobb Deep overleden

De Amerikaanse rapper en acteur Prodigy is dinsdag op 42-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Prodigy werd in de jaren negentig bekend als de helft van het legendarische New Yorkse rapduo Mobb Deep.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Prodigy, echte naam Albert Johnson, belandde na een concert in het ziekenhuis. Hij leed aan de sikkelcelziekte, een vorm van chronische bloedarmoede. Het is niet duidelijk of dat hem fataal geworden is, meldde zijn management.

The Infamous

Samen met Havoc vormde hij Mobb Deep. Ze brachten in de jaren negentig onder meer het in de rapwereld legendarische album The Infamous (1995) uit. Mobb Deep scoorde hits met ‘Shook Ones, Pt. II' en ‘Quiet Storm'. In 2001 bracht de rapper ook zijn biografie: ‘My Infamous Life: The Autobiography of Mobb Deep's Prodigy' uit.

Gangsta-rapper

Elke rapper moet ook een beetje een gangster zijn. Prodigy werd dan ook meermaals gearresteerd en bracht tussen 2003 en 2011 enkele jaren achter de tralies door. Over die tijd in de gevangenis kwam de documentaire ‘Rhyme and Punishment' uit. Daarin werden rappers gevolgd die in de cel zaten.