Rapper Nipsey Hussle doodgeschoten

Rapper Nipsey Hussle doodgeschoten

Nipsey Hussle, geboren als Ermias Asghedom, werd zondag door onbekenden samen met nog twee andere mensen onder vuur genomen voor zijn winkel in Los Angeles. Ze raakten alle drie gewond, maar Nipsey overleed in het ziekenhuis. De schutter is nog op de vlucht. De rapper laat een vriendin en twee kinderen achter. Enkele uren voor het drama tweette Nipsey nog een bizar bericht. “Sterke vijanden hebben is een zegen", schreef hij.

Opgegroeid in bendecultuur

Nipsey Hussle was een West-Coastrapper die bekend raakte door zijn mixtapes. Vorig jaar lanceerde hij zijn eerste studio-album, ‘Victory Lap'. De plaat werd genomineerd voor een Grammy in de categorie beste rapalbum, maar die prijs ging uiteindelijk naar Cardi B.

Hoewel Nipsey Hussle als tiener deel uitmaakte van de Rollins '60-bende, was hij de laatste jaren bezig met gemeenschapswerk. “Ik groeide op in een bendecultuur. Het was alsof we in een oorlogszone leefden, mensen werden vermoord in deze straten en iedereen werd daar een beetje immuun voor”, klonk het vorig jaar in de Los Angeles Times.

Having strong enemies is a blessing.

— THA GREAT (@NipseyHussle) March 31, 2019