Rapper 21 Savage blijkt illegale immigrant te zijn

Rapper 21 Savage is zondagochtend in Atlanta aangehouden door de Amerikaanse immigratiedienst. Volgens de autoriteiten is de muzikant, die eigenlijk Shayaa Bin Abraham-Joseph heet, een Brit wiens visum verstreken is.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

 

21 Savage heeft altijd beweerd dat hij geboren en getogen is in Atlanta. TMZ meldt dat hij volgens de immigratiedienst in 2005 op z'n twaalfde naar de Verenigde Staten kwam. Zijn visum verliep het jaar erop, waardoor hij al een flinke tijd illegaal in het land verbleef.

Drugsfeiten 

"Naast zijn overtreding van de immigratiewet, is meneer Abraham-Joseph in oktober 2014 ook veroordeeld voor een drugsmisdaad", aldus de autoriteiten tegenover een lokale FOX-zender. Hij zit momenteel in hechtenis in de staat Georgia waar een uitzettingsprocedure is gestart. Een rechter moet zich nu buigen over de vraag of de rapper het land uitgezet wordt. Zijn advocate Dina LaPolt verklaarde "hard te werken om meneer Abraham-Joseph uit detentie te krijgen, terwijl we met de autoriteiten samenwerken om elk misverstand op te klaren".

Rockstar

Abraham-Joseph werd twee keer genomineerd voor de Grammy's van 2019 met zijn lied 'Rockstar', een samenwerking met Post Malone. Hij was ook lange tijd samen met model Amber Rose.