Rally van Mexico - Ogier vergroot voorsprong in Mexico

Na afloop van de tweede lus van drie klassementsritten tijdens de derde dag van de rally van Mexico heeft Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) zijn voorsprong op eerste achtervolger Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) vergroot tot 31.4 seconden. De Brit voelt de hete adem van Ott Tänak (Toyota Yaris WRC), die genaderd is tot op 3.8 seconden. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) is nog steeds vierde. Zaterdagochtend verliep nog bewogen, met de crash van Esepakke Lappi (Citroën C3 WRC), die een rode vlag-situatie veroorzaakte, en de lekke band van Kris Meeke, die ruim anderhalve minuut verloor. Zaterdagnamiddag daarentegen bleef het eerder rustig.

Sébastien Ogier (Citroen C3 WRC) heeft zijn voorsprong op eerste achtervolger Evans uitgediept tot meer dan een halve minuut. De Brit maakte een slechte beurt tijdens de langste rit van de dag waar hij 16.6 seconden moest toegeven op Tänak, die nu genaderd is tot op 3.8 seconden. Thierry Neuville rijdt een beetje rond in niemandsland. De kloof met de derde plaats van Tänak bedraagt 48.1 seconden. Op zijn beurt heeft Neuville een voorsprong van 2:03 op Kris Meeke, de vijfde in de stand.

Zaterdagavond lokale tijd worden er nog drie korte klassementsritten gereden. Op zondag krijgen de rijders nog drie ritten voorgeschoteld. De rally eindigt zondagavond omstreeks 20.30 uur Belgische tijd.

bron: Belga