Rally van Finland - Thierry Neuville bezet tiende plaats na eerste dag, Ott Tänak leidt

Rally van Finland - Thierry Neuville bezet tiende plaats na eerste dag, Ott Tänak leidt

Thierry Neuville (Hyundai) heeft vrijdag de eerste dag van de Rally van Finland afgesloten op de tiende plaats. De Luikenaar moet al bijna 2 minuten toegeven op de Estse leider Ott Tänak (Toyota). De Fransman Sébastien Ogier (M-Sport Ford) bezet voorlopig de zesde plaats, met een voorsprong van een minuut op WK-leider Neuville. Tänak klokte donderdagavond in de eerste chronorit de snelste tijd en gaf de leiding vrijdag niet uit handen. In de tien klassementsproeven toonde de Est zich de meest constante piloot. Tänak gaat de tweede dag tegemoet met een voorsprong van 5.8 seconden op de Noor Mads Ostberg (Citröen) en 23.1 seconden op de Fin Jari-Matti Latvala (Toyota).

Neuville finishte donderdag als tweede, maar verloor vrijdag veel van zijn pluimen. Met een achterstand van 1:57.7 op Tänak en 58.8 op zijn titelconcurrent Ogier, moet de Belgische WK-leider dit weekend nog vol aan de bak.

Neuville werd niet geholpen door de moeilijke omstandigheden in de achtste WK-manche van het seizoen. Als WK-leider moet hij elke rit als eerste van start gaan. "Daar valt weinig aan te doen. Die eerste positie maakte het echt moeilijk. Mijn wagen had weinig grip en de auto was niet in balans", verklaarde Neuville.

Zaterdag staan acht klassementsproeven op het programma, goed voor een totale afstand van 142,86 kilometer.

.

bron: Belga