Rafael Nadal keert na jaar afwezigheid terug naar Queen's

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Nadal heeft zijn deelname toegezegd aan het grastoernooi van Queen's midden juni. Voor de Spanjaard wordt het de ultieme voorbereiding op Wimbledon. Vorig jaar miste Nadal de Aegon Championships door een polsblessure. Vandaag bevestigde de toernooidirectie dat de finalist van de voorbije Australian Open er van 19 tot 25 juni wel opnieuw bij is.

"Rafa is een van de beste tennissers aller tijden en een van de populairste spelers die we ooit op The Queen's Club mochten ontvangen", zegt toernooibaas Stephen Farrow. "Dat we zijn naam naast die van 's werelds nummer 1 Andy Murray kunnen toevoegen in ons deelnemersveld, is prachtig nieuws voor het toernooi, de toeschouwers en de sponsors."

Nadal schreef de titel in Queen's al een keer op zijn naam, in 2008. Kort daarna won hij ook voor het eerst Wimbledon. In 2010 strandde de Spanjaard in Queen's in de kwartfinale tegen zijn landgenote Feliciano Lopez, maar won hij aansluitend wel voor de tweede (en voorlopig laatste) keer de titel op Wimbledon.

bron: Belga