Rafael Nadal gaat klacht neerleggen tegen Franse oud-minister Bachelot

Rafael Nadal is de dopingbeschuldigingen aan zijn adres beu. De Spanjaard heeft daarom beslist klacht neer te leggen tegen Roselyne Bachelot, een voormalige Franse minister van Sport en Volksgezondheid. Die zei vorige week dat de lange afwezigheid van Nadal in 2012 "waarschijnlijk een gevolg was van een positieve dopingtest". Doping in het tennis is meer dan ooit een thema na de positieve controle van Maria Sharapova. Die testte begin dit jaar op de Australian Open positief op meldonium en wacht mogelijk een lange schorsing.

Roselyne Bachelot, tussen 2007 en 2010 minister in de regering van Nicolas Sarkozy, haalde vorige week uit naar Nadal. Volgens haar verdween de Spanjaard in 2012 zeven maanden uit het circuit omdat hij betrapt was op het gebruik van verboden middelen. "Wanneer een tennisspeler maanden stopt met spelen, is dat omdat er een positieve controle heeft plaatsgevonden", zei Bachelot.

Nadal werd al eerder aan dopinggebruik gelinkt, onder meer door Yannick Noah en Christophe Rochus (die dat later wel nuanceerde), maar hij liet dat telkens passeren. Nu is de maat echter vol, zo zei de Spanjaard in de marge van het toernooi in Indian Wells. "Een Franse minister moet ernstig zijn. Ik zal dit aanvechten en zal haar aanklagen. Ik ben dit zo beu. In het verleden heb ik het een aantal keer laten voorbijgaan, maar nu niet meer", reageerde de misnoegde Nadal.

De veertienvoudige grandslamwinnaar testte nog nooit positief. Vier jaar geleden was hij zeven maanden buiten strijd, officieel door een knieblessure.

bron: Belga