Radiozender wordt steeds gekaapt door masturbatielied

Radiozender wordt steeds gekaapt door masturbatielied

Tegenwoordig ben je nergens meer veilig van kwajongens met onzedige bedoelingen. Zelfs al ben je een familievriendelijk lokaal radiostation dat luisteraars een vrolijke tijd wil bezorgen, dan nog kan je gebruikt worden om seksueel getinte boodschappen de wereld in te sturen. Dat is toch wat Mansfield 103.2 al acht keer is overkomen.

Het radiostation werd al herhaaldelijk overgenomen door een onbekende. De laatste keer was tijdens de live-uitzending 'Mansfield's Party in The Market'. En wat de mensen te horen kregen, deed heel wat kaken blozen.

36 vieze woorden

De radiopiraat kiest er telkens voor om 'The Winker's Song' te spelen. Dat is een nummer van Ivo Biggun, dat 36 keer het woord 'wanker' vermeldt. De directeur van Mansfield 103.2 zoekt naar een manier om de snoodaard tegen te houden.

"Het is heel moeilijk om hier iets aan te doen", vertelt hij op Radio 4 van BBC. "Volgens het controle-orgaan Ofcom heb je enkel een kleine zender nodig. Als je kan dichtbij de bron van de uitzending kan geraken, kan je de frequentie overnemen."

"De persoon die dit doet is een clown, maar hij legt wel een belangrijk probleem bloot", gaat hij verder. "Ook een terrorist kan dit doen, of iemand die valse noodoproepen wil verspreiden. Dat is veel erger en we kunnen er niet veel aan doen."

Volgens Ofcem staat er op de kaping van radiogolven een mogelijke celstraf van twee jaar en een ongelimiteerde boete. "Gelukkig gebeurt dit niet al te vaak", klinkt het.