Radiostation met huis-tuin-en-keukengeluiden moet baby's in slaap wiegen

Radiostation met huis-tuin-en-keukengeluiden moet baby's in slaap wiegen

Het idee komt van presentatrice Sam Oakley. Haar zoon George had moeite met slapen toen hij klein was. Vreemd genoeg viel hij altijd als een blok in slaap als Oakley de droogkast inschakelde.

George is ondertussen dertien jaar oud maar Sam bleef met idee spelen om de opvoedkundige techniek te delen met andere ouders. Samen met haar echtgenoot nam ze allerlei huis-tuin-en-keukengeluiden op, om die vervolgens via het internet te verkopen. Nu zendt ze de geluiden rond de klok uit via Sleepyhead Radio. Bij ITV News getuigt Oakley dat dat de zender "een oase van rust moet creëren voor jonge ouders in een drukke stad."

Kritiek

Ondanks haar goede bedoelingen, is niet iedereen positief over het initiatief. "Gezonde baby's hebben zulke geluiden niet nodig om te slapen. In mijn kliniek zou ik zulke oplossingen niet toepassen zonder dat ik de oorzaak van het probleem ken. Als baby's de slaap niet vatten, is er mogelijk spraken van slaapapneu of andere problemen", verduidelijkt Cathy Hill, consulente slaapgeneeskunde aan het kinderziekenhuis van Southampton, bij BBC News.