Radiohead brengt nieuwe single 'Burn The Witch' uit

Radiohead brengt nieuwe single 'Burn The Witch' uit

Het gonste al enkele maanden van de geruchten over een nieuw album van Radiohead. Enkele dagen geleden werden alle sociale mediakanalen van de band leeggemaakt. Ook alle informatie op hun website werd verwijderd. Daarna volgde een foto van een vogel, gevolgd door de release van de nieuwe single gisteren op Twitter. 'Burn The Witch' is de eerste single van het negende album van de Britten, dat volgens de officiële berichten in juni in de rekken zal liggen.

Als we Brian Message, de manager van de band, mogen geloven zal de muziek die op het nieuwe album te horen zal zijn, niet de gebruikelijke Radiohead-sound hebben.  Kunstenaar Stanley Donwood, die regelmatig samenwerkt met Radiohead, onschreef het nieuwe werk als "een waar kunstwerk". Afgaand op de eerste single, is er niet bijster veel veranderd aan de sound van de groep, wat veel fans allesbehalve erg zullen vinden.

De video bij "Burn the witch" is een stopmotion-animatiefilmpje dat een vredig, Victoriaans dorpje toont. Een gast komt op bezoek en krijgt een rondleiding door het dorpje. Naarmate de wandeling dieper het dorp in trekt, wordt duidelijk dat de inwoners geobsedeerd zijn door de jacht op heksen. De videoclip eindigt met de onthulling van een grote, houten standbeeld. De gast wordt aangemaand om plaats te nemen in de houten constructie, waarna de inwoners het standbeeld in brand steken.

Foto Youtube