Racing Genk stelt "atypische Genk-transfers" Hrosovsky en Onuachu voor

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen Racing Genk heeft zijn twee versterkingen Patrik Hrosovsky en Paul Onuachu voorgesteld. "Dit zijn een beetje atypische Genk-transfers, maar we hebben ook stabiliteit en rendement op korte termijn nodig", zegt sportief directeur Dimitri de Condé. KRC Genk slaagde erin Patrik Hrosovsky bij het Tsjechische Viktoria Plzen weg te plukken. De 27-jarige middenvelder ging akkoord met een contract tot 2024. Hrosovsky is een technische, aanvallende middenvelder en is Slovaaks international.

Hrosovsky bleef nog in Tsjechië voor Europese kwalificatiematchen met Viktoria, onder meer tegen Antwerp. "Patrik heeft ervaring en leiderschapskwaliteiten, dus daarom hebben we ons ingesteld om iets langer te wachten", legt De Condé uit. "Hij zou Malinovskyi kunnen benaderen. Hij zal het anders invullen, maar voetbaltechnisch en qua voetbalintelligentie zit hij zeker bij dat niveau. Hij kan op de drie posities op het middenveld spelen. Hij is onmiddellijk inzetbaar."

De landskampioen bereikte eveneens een akkoord met het Deense FC Midtjylland over de transfer van Paul Onuachu. De 25-jarige Nigeriaanse spits heeft eveneens een contract tot 2024 getekend. Onuachu is een targetspits van 2m01 en zesvoudig Nigeriaans international.

Ook Onuachu stond al voor lange tijd in de belangstelling van de Limburgse club. "Midtjylland is een stabiele en financieel gezonde club. Dat we al langer op de kar zaten, heeft wel in ons voordeel gepleit", stelt De Condé. "Paul heeft een profiel dat moeilijk te vinden is. Het was een extreem lang dossier, maar we geloven dat hij een meerwaarde voor de kern kan zijn, dat hij ons voetbal een andere wending kan geven en dat hij de nodige doelpunten kan maken."

bron: Belga