Racing Genk overklast onmondig Club Brugge

Racing Genk overklast onmondig Club Brugge

Club Brugge kwam in de Cristal Arena tegenover een gemotiveerd Genk te staan. De Limburgers waren goed begonnen in de play-offs en konden de derde plaats bijna ruiken. Bij de Bruggelingen stond er druk op de ketel. Na het verlies op de vorige speeldag tegen Anderlecht voelde het de hete adem van de Brusselaars en AA Gent in de nek.

Genkse dominantie

De eerste helft verliep dramatisch voor de bezoekers. Een goed gestart Genk bezorgde Samata al na tien minuten een huizenhoge kans, maar de spits legde de bal net naast de paal. Na een kwartier kreeg de thuisploeg toch loon naar werken. Ndidi onderschepte een bal op 25 meter van het doel en knalde die wondermooi in de bovenhoek. Het werelddoelpunt leek ook Club Brugge wakker te schudden. Vossen kon een counter niet verzilveren en het afstandsschot van Izquierdo was niet goed genoeg.

De één zijn dood is de ander zijn brood, en dat wist Genk maar al te goed. Vijf minuten voor rust zetten Pozuelo en Buffel een een-tweetje op in de Brugse zestien en de Spanjaard schoof de 2-0 beheerst binnen. Op slag van rust werd het nog erger voor Club, nadat Meunier de bal in eigen doel werkte. De thuisploeg ging terecht rusten met 3-0.

Makke Bruggelingen

Veel haalde de pauze niet uit voor Brugge. Preud'homme wisselde op het uur Vanaken voor Gedoz, maar ook dat bracht weinig zoden aan de dijk. De Genkse driehoek op het middenveld, Ndidi, Pozuelo en Malinovsky, bleef mekaar vlot vinden en de wedstrijd domineren. Met nog een kwartier te spelen bracht Pozuelo, weer hij, Uronen in balbezit aan de rechthoek. Die twijfelde niet en via een Brugs been verdween de 4-0 in doel. Boeken toe, zou je denken, maar in de laatste tien minuten zorgden de eerredder van Vormer en de 4-2 van Meunier toch nog voor enige spanning. Uiteindelijk was dat te weinig om Genk te verontrusten, dat dankzij de zege tot op één punt nadert van AA Gent en de derde plaats. Met slechts één punt voor op Anderlecht, moet Brugge beginnen vrezen voor zijn leidersplaats.

Foto Belga / B. Fahy