Racing Genk hervat trainingen

Racing Genk hervat trainingen

De spelers van KRC Genk verzamelden voor de eerste training van het nieuwe seizoen. Donderdag en gisteren stonden de medische testen op het programma. KRC Genk trainde vanaf 10u op het C-terrein achter de Luminus Arena, waar de aanwezige supporters op een gratis drankje of ijsje werden getrakteerd. De nieuwe spelers - de Ghanese flankaanvaller Joseph Paintsil, de Poolse middenvelder Jakub Piotrowski en de Roemeense verdediger Vladimir Screciu - tekenden present op de veldtraining.

Een aantal spelers ontbrak omdat ze in actie zijn gekomen in de voorbije oefeninterlands. Zo kregen Ruslan Malinovskyi, Bojan Nastic, Sander Berge, Jere Uronen en Edon Zhegrova nog rust. Zij leggen maandag hun medische testen af. Met de Australische doelman Danny Vukovic heeft KRC Genk ook een speler die aanwezig is op het WK in Rusland.

In de voorbereiding van het seizoen 2018-2019 speelt KRC Genk op 27 juni in Bregel Sport, op 30 juni in Thes Sport. Daarna volgt van 2 tot 8 juli een oefenkamp in Horst (Venlo), waar oefenwedstrijden tegen de Verenigde Arabische Emiraten op 5 juli en Valenciennes op 8 juli worden gespeeld. Verder speelt KRC Genk op 15 juli in Spouwen-Mopertingen. De voorbereiding sluit af met de fandag op 21 juli, waarbij een wedstrijd tegen Olympiakos op het programma staat.

Nadien verlegt KRC Genk de focus naar de tweede van vier kwalificatierondes voor de Europa League. De Limburgse club neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen CS Fola Esch (Luxemburg) en Europa FC (Gibraltar) of FC Prishtina (Kosovo), die nog een onderling duel spelen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 26 juli in de Luminus Arena. De terugwedstrijd vindt plaats op 2 augustus.

bron: Belga