Race Witte Huis - Volgens Bill Clinton is zijn vrouw de beste "changemaker"

Race Witte Huis - Volgens Bill Clinton is zijn vrouw de beste "changemaker"

Volgens Bill Clinton wijdde zijn vrouw al haar hele leven aan het verbeteren van de levens van anderen. Dat zei hij tijdens zijn toespraak op de Democratische conventie, waarbij hij vooral Hillary's menselijke kant probeerde te benadrukken. De voormalige president gaf vele voorbeelden van zijn vrouws inzet voor kinderen, al van in de tijd toen ze beiden nog studenten waren.

Hij beschreef zijn vrouw als de beste "changemaker" die hij in zijn hele leven ontmoette, alsook de belangrijkste voorvechtster van de rechten van vrouwen en de holebi- en transgendergemeenschap. "Deze vrouw is nooit tevreden met het status quo", aldus Bill Clinton. "Ze wil altijd vooruit, zo is ze gewoon."

Hij riep de Amerikaanse minderheden, onder meer de x's, Afro-Amerikanen en moslims, ook op om op zijn vrouw te stemmen, omdat ze samen met hen het land sterker zal maken. "Want dat doet ze al haar hele leven", aldus Clinton.

Opvallend was dat Bill Clinton vooral de menselijke kant van zijn vrouw leek te willen benadrukken. Zo vertelde hij uitgebreid over hun leven samen, van hoe ze elkaar ontmoetten tot hoe hij haar ten huwelijk vroeg. Naar het vermoedelijke dieptepunt in hun huwelijk in 1995, toen het seksschandaal met Monica Lewinksy aan het licht kwam, verwees hij op geen enkel moment.

bron: Belga