Race Witte Huis - Tim Kaine accepteert "nederig" nominatie als Democratische kandidaat-vicepresident

Race Witte Huis - Tim Kaine accepteert "nederig" nominatie als Democratische kandidaat-vicepresident

Tim Kaine heeft woensdagavond "met nederigheid" de nominatie tot kandidaat-vicepresident geaccepteerd op de Democratische Conventie in Philadelphia. Kaine sprak de Conventie toe in het Engels en het Spaans, prees genomineerde Hillary Clinton en was niet mals voor haar Republikeinse tegenstander Donald Trump. "Hillary Clinton en ik zijn 'compañeros del alma'. We delen deze overtuiging: doe al het goede dat je kan doen", zegt hij. "En help elkaar. Zeer simpel. Dat is waar ik voor sta, dat is waar jullie voor staan, dat is waar Bernie Sanders voor staat, waar Joe Biden, Barack en Michelle Obama voor staan, en dat is waar Hillary Clinton voor staat."

Hij noemde Clinton "consistent" is, en stelde dat ze haar hele leven gevochten heeft voor het lot van de kansarmen en onbeschermden. "Hillary's passie is kinderen en families. Donald Trump heeft ook een passie: zichzelf", klonk het. "Weet je wie ik niet vertrouw? Donald Trump", ging hij verder, waarop een imitatie volgde van de Republikein. "Het gaat geweldig worden, geloof me. We gaan een muur bouwen en Mexico laten betalen, geloof me", aldus Kaine. "De meeste mensen die president willen worden zeggen niet alleen 'geloof me'. Ze hebben voldoende respect om te zeggen hoe ze de dingen zullen regelen."

De toespraak van Kaine volgde kort na die van de huidige vicepresident Joe Biden, die eveneens hard uithaalde naar Donald Trump. "Deze kerel heeft geen enkel idee over de middenklasse. Hij heeft er geen enkel idee van hoe hij Amerika groot moet maken. Hij heeft eigenlijk geen enkel idee. Punt", aldus Biden, waarop het publiek "not a clue" scandeerde. "We kunnen geen man verkiezen die onze naaste bondgenoten kleineert, terwijl hij dictators als Vladimir Poetin omhelst", aldus Biden. "Een man die verdeeldheid wil in Amerika voor zijn eigen gewin overal ter wereld, een man die gebulder verwart met kracht. Dat kunnen we gewoon niet laten gebeuren in Amerika."

Biden sprak ook zijn steun uit voor Hillary Clinton, over wie hij zei dat zij heel haar leven anderen heeft geholpen. "Er is maar één persoon in deze verkiezing die zal helpen. Er is maar één persoon die er altijd zal zijn, en dat is Hillary Clinton", zei hij.

bron: Belga