Rabbijnen pleiten voor Joodse emoji's

Rabbijnen pleiten voor Joodse emoji's

De orthodox-Joodse rabbijnen vragen in een brief om emoji's toe te voegen aan de bestaande gsm-applicaties zoals Facebook en Whatsapp. Ze vinden het jammer dat er wel emoji's zijn van vrouwen met een hoofddoek, maar dat "de Joden vergeten worden”.

Zo willen ze bijvoorbeeld symbolen van mannen met keppeltjes en vrouwen met traditionele Joodse hoofdbedekking. Er bestaan wel al verschillende Joodse tekens, maar veel minder dan andere religies zoals de Islam en het Christendom. Er zijn namelijk een zevenarmige kandelaar, een synagoge en een Davidster.

Gelijkheid

De maatregel zou volgens de geestelijken belangrijk zijn voor de "gelijkheid en het beëindigen van discriminatie”. "De Whatsapp-applicatie wordt dagelijks door miljoenen burgers wereldwijd gebruikt, waaronder veel jonge mensen”, zeggen ze.

"Het is een klein symbool, maar het kan het eerste teken zijn dat we worden aanvaard en geen vreemdelingen zijn", redeneren de Europese rabbijnen. "Een Joodse emoji kan een middel zijn om verder strijd te voeren tegen het antisemitisme."