Raadkamer Charleroi - Koppel uit Dampremy blijft in cel

De raadkamer van Charleroi heeft de aanhouding van een koppel Tsjetsjenen uit Dampremy verlengd. Hun 15-jarige dochter verdween in 2012 en werd nooit teruggevonden. De vader wordt ervan verdacht haar te hebben misbruikt en gedood, maar hij blijft ontkennen. De moeder wordt schuldig verzuim ten laste gelegd. Een andere dochter gaf haar vader vorige week aan bij de politie. Ze diende een klacht in wegens aanranding en verklaarde dat haar zus verkracht en vermoord werd. De onderzoekers vonden in het huis in Dampremy een kelder waarin het meisje mogelijk werd vastgehouden. De moeder verklaarde dat ze haar dochter voor het laatst levenloos zag in een zak.

Het Tsjetsjeense gezin bestaat uit zeven kinderen en verhuisde in 2006 naar België. Aanvankelijk woonden ze in Doornik, maar in 2012 verhuisden ze naar Dampremy. Terwijl ze nog in Doornik woonden, is de oudste dochter, die geboren is in 1997, meermaals weggelopen. Na hun verhuizing werd de jeugdhulpdienst in Charleroi ervan op de hoogte gebracht dat het meisje opnieuw op de vlucht was geslagen, maar de familie lichtte de politie daarvan niet in.

De advocaat van de vader, die zwaar ziek is, vroeg niet om de vrijlating. De advocate van de moeder pleitte daar wel voor. De vrouw leefde volgens de advocate in de greep van haar tirannieke echtgenoot. De aanhouding van beiden werd echter verlengd.

bron: Belga