Raad van bestuur Dexia draagt Wouter Devriendt voor als opvolger voor Karel De Boeck

De raad van bestuur van Dexia heeft Wouter Devriendt voorgesteld als opvolger voor gedelegeerd bestuurder Karel De Boeck. De benoeming als bestuurder wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering op 18 mei. Dat heeft Dexia donderdag bekendgemaakt. De raad van bestuur van Dexia stelt de algemene vergadering de benoeming voor van Wouter Devriendt als bestuurder om Karel De Boeck op te volgen als gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia vanaf 18 mei 2016. Het voorstel moet groen licht krijgen van de Europese Centrale Bank.

De raad van bestuur besliste ook om aan de algemene vergadering de benoeming voor te stellen van Johan Bohets, Chief Risk Officer, tot uitvoerend bestuurder, met ingang van 18 mei.

Devriendt is bestuurder bij Belfius en adviseur van de regering in financiële zaken. Hij is goed vertrouwd met het Dexia-dossier. Devriendt is ook lid van de algemene raad van het Hellenic Financial Stability Fund, de instantie die de Griekse banken weer op de rails moet helpen.

bron: Belga