Raad eens hoe vaak we onze telefoon op een dag checken?

Raad eens hoe vaak we onze telefoon op een dag checken?

Locket,een applicatie voor Android die je betaalt om reclame op het vergrendeld scherm van je smartphone te zetten, heeft een studie uitgevoerd naar het vergrendelgedrag van zijn 150.000 gebruikers. Volgens Locket ontgrendelen we onze smartphone gemiddeld zo'n 110 keer per dag. Als je ervan uit gaat dat we 16 uur wakker zijn op een dag dan ontgrendelen we onze telefoon ongeveer 7 keer per uur. Locket heeft zelfs gevallen gezien waar de persoon zijn telefoon 900 keer per dag ontgrendelt.

Tussen 17 en 20u zijn meer dan 75% van de Locketgebruikers aan het ontgrendelen. Het rustigste moment is tussen 3 en 5u maar zelfs dan zijn nog 24% van de gebruikers hun telefoon aan het checken. Gemiddeld wordt de smartphone dan 4 keer per uur bekeken.

Er moeten wel wat kanttekeningen gemaakt worden bij deze resultaten. Locket geeft hun gebruikers een stimulans om hun smartphone te ontgrendelen door hen te betalen als ze op de reclame bekijken die op hun vergrendeld scherm staat. Hoewel, volgens een ander onderzoek bekijken we onze telefoon gemiddeld 150 keer per dag. Waarschijnlijk profiteert Locket van een gewoonte in plaats van die aan te wakkeren.

Misschien valt 7 keer per uur nog wel mee, doordat je je smartphone ook gebruikt voor alledaagse dingen als het uur checken. Aan de andere kant, 7 keer per uur betekent dat we gemiddeld nog geen tien minuten kunnen leven zonder onze smartphone te checken.