R. Kelly vrij op borg: "De vrouwen liegen, ja"

R. Kelly vrij op borg: "De vrouwen liegen, ja"

Hoewel hij de de beschuldigingen ontkent, zouden er intussen wel videobeelden opgedoken zijn die de verhalen van de slachtoffers staven. R(obert Sylvester) Kelly was vorige vrijdag op tien punten aangeklaagd voor seksueel misbruik. Daarop heeft de zanger zich dit weekend bij de politie aangegeven met hechtenis als gevolg.

Foto AFP / S. Olson

Op beelden is nu te zien hoe de R&B-superster maandagavond (plaatselijke tijd) met zijn advocaat de gevangenis verlaat en in een zwarte wagen stapt. Tientallen fotografen hadden hem opgewacht. Kelly kon zaterdag de door een rechter vastgestelde borgsom, tien procent van een miljoen dollar, niet op tafel leggen. Maandag deed een vriend uit Romeoville dit voor hem, zo blijkt uit gerechtelijke documenten.

Pleit onschuldig

Gisteren/maandag pleitte de zanger via zijn advocaat onschuldig te zijn.

Topadvocaat Michael Avenatti, die enkele veronderstelde slachtoffers vertegenwoordigt, liet daarna weten dat hij de justitie een tweede videotape had doorgespeeld die in verband staat met de aanklachten. Een eerste tape moet aantonen dat de zanger seks had met een veertienjarig meisje.

Na zijn vrijlating belandde de 52-jarige popster volgens berichten in de media met zijn team in een fastfoodrestaurant. De celebritieswebsite TMZ.com meldde dat hij zijn ex-vrouw binnen de week ongeveer 160.000 dollar onderhoudsgeld moet betalen, zoniet belandt hij opnieuw achter de tralies.

In maart opnieuw voor de rechter

De volgende zitting in de rechtbank is voor 22 maart gepland. Er lopen tien klachten tegen R. Kelly. Hij kijkt al decennialang aan tegen betichtingen en aanklachten van seksueel misbruik en/of pedofilie, maar heeft dat steeds ontkend. In 2008 sprak een jury hem vrij van kinderporno. Volgens de aanklacht toen zou hij zichzelf hebben gefilmd tijdens seks met een meisje van 13-14 jaar.

R. Kelly verliet gisteren in het gezelschap van zijn advocaat de gevangenis. Hij reageerde niet op vragen van de pers en stapte meteen een auto in. De zanger moest van de rechter zijn paspoort inleveren en mag geen contact hebben met minderjarigen.

Meest gelezen
 1. alexanderthumb

  Dit zijn alle verstrengde maatregelen op een rijtje

 2. madonnathumb

  Madonna choqueert met foto’s waarop tepel te zien is: «Heb een beetje zelfrespect!»

 3. danirathumb

  Danira Boukhriss over haatreacties: «Ik wéét dat ik niet de grootste borsten heb»

 4. maatregelenthumb

  Deze strengere maatregelen liggen vandaag op tafel

 5. katjathumb

  Katja Schuurman breekt met haar man: «We hebben enorm ons best gedaan, maar...»