Queens of the Stone Age-frontman trapt fotografe in gezicht tijdens optreden

Queens of the Stone Age-frontman trapt fotografe in gezicht tijdens optreden

Een concert van een rockband is doorgaans ruig, dat staat buiten kijf. Maar het optreden van Queens of the Stone Age ging er zaterdagavond wel erg hard aan toe. De frontman Josh Homme schopte fotografe Chelsea Lauren het ziekenhuis in.

De vrouw zette beelden van het incident op sociale media. Daarop is te zien dat Homme de fotografe een trap geeft terwijl ze haar camera vlakbij het podium houdt.

Thanks to @joshhomme @queensofthestoneage I now get to spend my night in the ER. Seriously, WHO DOES THAT?!? #joshhomme #queensofthestoneage #qotsa #qotsafamily #concertphotography #musicphotographer

A post shared by Chelsea Lauren (@chelsealaurenla) on

"Opzettelijk"

De fotografe deed haar relaas in het Amerikaanse tijdschrift Variety. “Ik zag hem naar mij toe komen en ik nam de ene foto na de andere. Hij keek me recht aan. Het volgende moment raakte zijn voet mijn camera en mijn gezicht.” Lauren blijft echter niet bij de pakken neerzitten. Ze is van plan aangifte te doen bij de politie. “Het was overduidelijk opzettelijk. Ik heb het gevoel dat als ik niets doe, Homme het idee heeft dat hij mensen in het gezicht mag schoppen en niet in de problemen komt omdat hij een muzikant is. Dat is niet juist", voegde ze eraan toe.

Bizar optreden

De uithaal was niet het enige vreemde moment tijdens het optreden van Queens of the Stone Age. Enkele minuten nadat hij tegen de camera schopte, haalde de zanger een mes boven, waarmee hij zich opzettelijk in zijn eigen voorhoofd sneed. Hij bloedde voor de rest van de show. Ook daagde de 44-jarige Amerikaan voortdurend het publiek uit. Hij noemde hen “achterlijk” en spoorde iedereen aan hun broek uit te trekken. Daarnaast riep de frontzanger "Fuck Muse", over de band die na de set van QOTSA speelde.

Twitter

Josh Homme heeft inmiddels via Twitter op het incident gereageerd. "Tijdens het optreden heb ik een aantal lampen en wat stukken van onze uitrusting omver geschopt. Vandaag hoorde ik dat ik ook de camera van Chelsea Lauren heb geraakt. Dat was helemaal niet de bedoeling. Ik hoop dat ze mijn excuses aanvaardt."

pic.twitter.com/JCtdOAFEbq

— QOTSA (@qotsa) 10 december 2017

pic.twitter.com/LUdxsTQE6P

— QOTSA (@qotsa) December 11, 2017

Vorig jaar werd de wildebras al eens veroordeeld toen hij naar een handtekeningenjager had uitgehaald.