'Queen Sono' wordt eerste Afrikaanse Netflix-serie

Het was je misschien nog niet opgevallen, maar Netflix heeft nog nooit een serie opgenomen in Afrika. Daar komt binnenkort verandering in. De spionageserie 'Queen Sono' komt in 2019 online en wordt van begin tot einde gedraaid op Afrikaanse bodem. Inclusief een volledig Afrikaanse cast.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

'Queen Sono'

Het was hoofdrolspeelster Pearl Thusi die het nieuws aankondigde op Twitter. De actrice is duidelijk dolenthousiast over de serie en kan niet wachten op het resultaat. 'Queen Sono' zal gaan over een vrouwelijke spion die naast misdaad ook haar eigen problemen bestrijdt. Meer is voorlopig nog niet bekend, maar het resultaat mag je in 2019 op Netflix verwachten.

Netflix in Afrika

Het is de eerste, maar zeker niet de laatste serie die Netflix in Afrika zal opnemen. Funa Maduka, directeur van de internationale tak van 'Netflix Original Films', vertelde aan Variety dat dit nog maar het begin is. Netflix wil z'n greep op de Afrikaanse markt versterken en zal daarvoor onder andere meer producties draaien op het continent."De paradox van een oprecht universeel verhaal ligt hem vaak in z'n specificiteit", aldus Maduka in Variety. "Afrika heeft een van de oudste verhalentradities ter wereld en heeft een rijke cinematografische geschiedenis. Er is enorm veel talent voorhanden en wij willen een middel aanreiken om dat talent naar buiten te brengen."