Queen en Alice Cooper geven benefietconcert voor Australische bosbranden

Queen en Alice Cooper geven benefietconcert voor Australische bosbranden

De organisatoren wisten verschillende grote namen te strikken, zoals Queen met Adam Lambert, Alice Cooper, Michael Bublé, Ronan Keating, Olivia Newton-John en Amy Shark.

De Australische actrice en komiek Celeste Barber presenteerde de show. Zij startte eerder al een online inzamelactie op en zamelde zo 50 miljoen Australische dollar in.

70.000 tickets

De 70.000 tickets voor het concert waren in voorverkoop op enkele uren al de deur uit. De prijzen voor de tickets schommelden van 70 tot 100 dollar. De show is op de Australische zenders Foxtel en Seven live te volgen. De organisatoren moedigden kijkers nog aan om geld te storten.

De afgelopen maanden hebben verschillende sterren zich al ingezet om geld op te halen voor de slachtoffers van de bosbranden. De milieuorganisatie van Leonardo DiCaprio, Earth Alliance, schonk 3 miljoen dollar en richtte daar een nieuw fonds voor op. Ook onder meer Elton John, Chris Hemsworth, Kylie Jenner, Pink, Kylie Minogue en Metallica doneerden hoge bedragen.

Australië wordt sinds september geteisterd door bosbranden waardoor miljoenen hectares natuur in de as zijn gelegd. Door de branden kwamen 33 mensen om het leven en raakten meer dan 2.500 huizen verwoest. Ook zijn naar schatting meer dan een miljard inheemse dieren gedood.

Er woeden nog enkele kleine branden, maar eerder deze week liet de brandweer van de deelstaat New South Wales weten dat die onder controle zijn.

Meest gelezen
 1. baby kokhalzen

  OEPS. Accidentje van baby doet ouders kokhalzen (video)

 2. alexander-andrews--qDni9uoarQ-unsplash

  Economen: Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar

 3. Edition numérique des abonnés

  Top 10 vaardigheden waar bedrijven naar op zoek zijn

 4. Belgaimage-26923081

  Dit zijn de 10 beste reisbestemmingen voor foodies in 2023

 5. BELGAIMAGE-165528780

  Opnieuw Britse politieagent beschuldigd van verkrachtingen