QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden: "We zijn bedrogen"

QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden: "We zijn bedrogen"

Er vonden geen massale arrestaties plaats, zoals werd voorspeld, waardoor aanhangers van de samenzweringstheorieën hun ideeën noodgedwongen tegen het licht moesten houden. Sommige groepen kwamen tot de conclusie dat ze het misschien niet bij het juiste eind hadden wat betreft Biden. Hij zou mogelijk zelfs deel uitmaken van de pogingen van Trump om de wereldwijde samenzwering te ontmantelen.

Anderen reageerden boos op de verspreiders van de voorspellingen dat woensdag een ommekeer zou zijn. "Een hoop YouTube-journalisten hebben zojuist een hele hoop geloofwaardigheid verloren", aldus een QAnon-aanhanger in een van de QAnon-chatrooms op internet.

Sommigen realiseerden zich dat ze gewoon waren bedrogen. "Het is voorbij", schreef een van hen. Een ander riep aanhangers op wakker te worden. "We zijn erin geluisd."

Q houdt zich stil

Volgelingen die hoopten op een bericht van Q, het pseudoniem van de iemand die de beweging met zijn posts aanstuurt, kwamen eveneens bedrogen uit. Hij laat al enkele weken niets van zich horen, aldus The New York Times.

Aanhangers van de ultrarechtse QAnon-beweging denken dat leden van de Amerikaanse elite pedofiele satanisten zijn, die betrokken zijn bij een complot tegen oud-president Trump. Ze baseren zich op berichten van een zekere 'Q', een anonieme gebruiker van een internetforum.

Aanhangers van QAnon zijn niet alleen actief op Twitter, maar ook op platformen als TikTok, YouTube en Facebook.

Die-hardaanhangers van QAnon riepen op tot geduld. "Maak je geen zorgen om wat er om 12.00 uur gebeurt. Let op wat er nog gaat gebeuren."