PVDA-verkozenen als helden onthaald door achterban in Antwerpen

PVDA-verkozenen als helden onthaald door achterban in Antwerpen

Niets dan blije gezichten in zaal Ampère in Antwerpen, waar de achterban van PVDA samenkomt om de verkiezingsuitslag te vieren. Partijvoorzitter Peter Mertens en de andere verkozenen werden er als helden onthaald. "We hebben samen gevochten en we hebben gewonnen, kameraden!", riep Mertens bij het begin van zijn toespraak. Hij werd meteen op luid applaus, gejoel én confetti getrakteerd. De PVDA had op één zetel in de Kamer gemikt en had ook gehoopt op één zetel in het Vlaams Parlement.

"Maar het is niet alleen een zetel in de Kamer geworden én een zetel voor Jos D'Haese in het parlement, we hebben zelfs nog een tweede parlementszetel voor Lise Vandecasteele weten binnen te halen", zei Mertens verheugd. Hij vindt dan ook dat zijn partij de tweede winnaar van deze verkiezingen is.

Na de toespraken werd met het lied "Iedereen is van de wereld" van The Scene het feest ingezet. "Om jullie te bedanken voor jullie inzet, energie en enthousiasme is het nu happy hour. Geniet ervan, deze avond is van jullie!", zei Jos D'Haese.

bron: Belga