Puppies vinden babytaal écht leuk

Puppies vinden babytaal écht leuk

Het is een herkenbaar scenario: als we een schattige hond zien, beginnen we te kirren en gebruiken we onze hoogste stem. En volgens wetenschappers heeft dat babytaaltje nut, of toch bij puppies. Wetenschappers van de University of Lyon/Saint-Etienne lieten vrouwen audioboodschappen inspreken, soms in die specifieke hondentaal en soms op normale toon. Vervolgens lieten ze die fragmenten horen aan tien jonge hondjes en tien volwassen viervoeters.

Als puppies de babytaal hoorden, begonnen ze enthousiast te blaffen en liepen ze op de luidspreker af. Bij de normale toon waren ze nauwelijks geïnteresseerd. De volwassen dieren toonden bijster weinig interesse, zowel bij de aangepaste taal als de normaal gesproken taal. Dat schrijven de academici in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings Of The Royal Society B.

Kieskeurig

Volgens professor Nicolas Mathevon trekt die specifieke hondentaal de aandacht van de jonge diertjes en kan het hen helpen om woorden aan te leren. De volwassen viervoeters zou dan weer "kieskeuriger" zijn "en enkel zin hebben om te interageren met iemand die ze al kennen".

https://giphy.com/embed/tsIFjie7obBM4